Tuesday, March 18, 2008

Agak Malang Nasib ku....uhuhuhuhu

17 Mac 2008 adalah tarikh keramat di mana hubby ku yang tercinta memulakan tugas barunya di Pelabuhan Klang......mak aihhhhh....mmg jauh giler. Dan oleh kerana Pelabuhan Klang tuh jauh nak mampuih....aku tak berani nak kasi dia bw motor pi sana....so that Monday morning, aku pon hntrlah dia from Sepang......adalah dalam 85km. Fuh.....tp takpe..aku dah bese drive jauh2 nih. Jd first day...oklah...selamat lah aku hntr dan amik dia balik keje. Mlm tuh...dia pi servis moto kasi tip top nak bw pi keje hari rabu...sbb selasa pon aku hntr gak...sbb lps tuh aku terus nak gi umah mak kat Sepang...so sekali jlnlah.


Tarikh keramat 18 Mac 2008, nak dijadikan cerita......byk benda aku nak selesaikan dgn mak aku....nak gi Nilai 3, nak jumpa org buat pelamin, nak jumpa org yg nak cat umah...dan mcm2 lagilah...cuma tinggal tak sampai sebulan nak sampai ke 12 April 2008. Gemuruh aku dibuatnya. Jadi...lps hantar hubby tercinta...aku pon ikutlah jln lama nak ke Sepang......dah dekat area jalan besar Bukit Changgang.....tetiba ku perasan......meter tempreture kete aku dah over dr "high"...giler!!!! Aku berenti tepi.....buka boot depan....fuh....berasap kete...kalu aku bw kamera...leh letak gambo kat sini. Dahlah kiri kanan ladang kelapa sawit...so nak tak nak aku terpaksa call mak aku minta bw air......dia sampai....45 minit kemudian. Aku dah nak kering dah dlm kete tuh....uwaaaaaaaa. Then bawalah slow2....sampai workshop. Dlm perjalanan tuh pon 2-3 kali berenti isi air...sbb temp naik lagi. Sampai workshop.....nasib baik...bukan radiator yg bocor...cuma salur paip jer yg bocor. Itu pon kena 60 henggit.


Yang malangnya....sumer plan ku musnah. Org pelamin tah ke mana, Nilai 3 tah ke mana, org yg buat cat pon tah ke mana...sumer nya tah ke mana lah....uhuk. Lps repair....aku dah kena gi amik hubby tercinta...uwaaaa.....buat penat jer!!!!!!

4 comments:

Abg Bani said...

yang penting ur hubby tak kemana...

Diyanazman said...

betul kata bani ittew...

iena amoi said...

ya betol!!! uhuhuhu. I love my hubby!! I love him the very the much!! uhuhuhu

Nizam Abdul Rahim said...

emm..emm..paip bocor!! emm..